Effektive varmeposer til smertelindring

Mange forbinder smertelindring med isposer og kølende gels. Men er der tale om muskelsmerter kan det være en rigtig god idé at bruge varm/frys princippet, hvor du først varmer musklerne op med varmeposer, så de efterfølgende er klar til at blive behandlet med den antiinflammatoriske køleterapi. Du vil her kunne opleve at få den størst mulige smertelindring, der både virker i længere tid og forebygger smerter på sigt.

Multifunktionelle smertelindringsposer

Flere forhandlere tilbyder poser, der både kan køles ned og varmes op. Skal posen bruges i varm form lægges den blot i maks 80 grader varmt vand i godt og vel 5 minutter. Skal det gå ekstra hurtigt, kan posen også varmes op i en mikrobølgeovn i 2 minutter på 600W. Effekten ved brugen af en varmepose er først og fremmest øget blodcirkulation, hvilket kan løse musklerne. Derfor er den særligt gavnlig i forbindelse med muskelspændinger og kan oplagt bruges til at mindske muskelømhed samt ryg- og menstruationssmerter. Mulighederne er med andre ord mange, når det gælder anvendelsen af varmeposer. Køleterapi anvendes i højere grad, hvis du eksempelvis har betændelsestilstande i og omkring muskler og led, hvor der er hævelse. Flere undersøgelser viser dog at en kombination af varme- og køleterapi samlet set kan have en udbedrende effekt på smerteproblemer.

Hvad indeholder en varmepose?

En kold-/varmepose indeholder typisk en særlig gel, der kan køles ned og varmes op igen og igen. Gelen svøber sig om det ramte område, så det ikke føles hårdt mod hunden som sædvanlige isposer. Mange vælger at anvende en varmedunk på smertefulde muskelområder –specielt i forbindelse med menstruationssmerter. Grundet dunkens manglende evne til at blive placeret i en ligelig fordeling på de smertefulde områder, vil man ofte opleve en forbedring smertelindring ved at anvende en gelbaseret varmepose i stedet.