Fjernstyrede biler; legetøj for voksne

Fjernstyrede biler er bestemt ikke et stykke legetøj, der er forbeholdt børn. Tværtimod. Er du til høj fart og fede tricks, så find en fjernstyret bil; det bliver ikke meget sjovere.

Din første bil

Er du ny på racermarkedet for voksne, så er der nogle ting, du med fordel kan tage med i overvejelserne, inden du køber en bil:

For det første er det vigtigt, at du starter med en bil, der ikke er for vild. Hvis topfarten kan blive højere, end du kan styre, vil det give uheld og ødelagte biler frem for fest og farver. Vælg derfor en solid bil og gå gerne efter en med 4-hjulstræk, da den er lettere at styre.

Derefter er det grundlæggende en god idé, at du sætter dig ordentligt ind i, hvordan bilen fungerer og hvor og hvornår, du må køre. For eksempel må du ikke køre på offentlig vej, ligesom du naturligvis ikke må være til gene for andre.

Til de øvede

Har du efterhånden øvet længe nok med din første model, så er det ved at være på tide at kigge efter en ny. Her er der også nogle ting, du med fordel kan have for øje:

Køb gode batterier. Og det gælder både i senderen og i selve bilen. Hvis du forfalder til de dårlige batterier, så kan det gå ud over rækkevidden, og hvis uheldet for alvor er ude, så kan du risikere, at din bil stikker af.

Hvis du vil i gang med at hoppe med din bil, så start stille og roligt. Det er vigtigt, at du lander på alle fire hjul, da bilen ellers kan tage skade – og det kan blive dyrt i reservedele.

Over eller under 14 år?

På de fleste vilde, fjernstyrede biler står der fra 14 år og op. Det skyldes den høje fart, bilerne kører med. Skal du finde en model til børn, er det derfor vigtigt, at du kigger de rigtige steder og sikrer dig, at den model du køber, ikke er for svær at styre.