Gummibåde kan ikke lide solen

Der er ikke noget som at sejle rundt i et blåt hav under en solrig himmel. Vinden er lige tilpas og snart er det på tide at gå på land for at gå på opdagelse. Du kaster anker og svømmer resten af vejen. Nej, vel? Selvfølgelig er det dejligt med en dukkert, men transport fra båden til land er rarest i en gummibåd. Det er ikke super nemt at svømme med morgenbrød eller købmandsvarer.

Pas godt på din gummibd

Det er fristende at lade gummibåden ligge i solen bag ved din private lille ankringsplads på båden. Men den kan ikke lide det. Sol er gummis værste fjende. Solens UV-stråler påvirker gummi. Over tid vil gummiet falme og tørre ud. Når gummi tørrer bliver det mere porøst og går lettere i stykker. For at bevare gummiets elastisitet og styrke er det en god idé at købe et dække til gummibåden. Dæk den til når du ikke bruger den – eller sørg for at den ligger i skygge.

Pas på tidevandet

Vær forsigtig når du lægge båden til en bro eller slæber den op på stranden. Tidevandet kan ødelægge den hvis du ikke er forsigtig. Når du tøjrer på en badebro, så skal du sikrer dig at båden ikke kan blive klemt fast under broen når vandstanden stiger. Det er en ærgerlig måde at miste sin motor på.

Sæt hjul på båden

Når du vil passe godt på din gummibåd, så kan det være en god idé at sætte hjul på båden når du skal slæbe den op på land. På den måde beskytter du bunden og den bliver lettere at slæbe for dig. Du kan købe udstyr til din båd hos Kajak for Alle. Det er et stort udvalg af redningsveste, pumper, hjul og alt hvad du har brug for.