Det rette cafébord

Caféen – eller kaffehuset, som det hed dengang – kom første gang til Danmark i 1700-tallet. Her kunne man mødes og drikke den nye drik kaffe. Caféerne blev hurtigt populære mødesteder for politikere og forretningsmænd, men de blev også et sted hvor man kunne spille kort, skak og lignende. Senere opstod den type café, som vi kender så godt idag, hvor man kunne akkompagnere kaffen med en kage eller noget andet sødt. Senere endnu kom maden til, og caféen ligner idag meget den typiske restaurant. 

Vi danskere elsker at gå på café og det er blevet et af de hotteste mødesteder for folk i alle aldre. Der popper caféer op snart sagt allevegne, og det betyder at konkurrencen er stor. Det er derfor vigtig, at man indretter sin café helt rigtigt, hvis man gerne vil tiltrække en masse købeglade kunder. Selvfølgelig er det vigtigt, at man har noget lækkert på kortet. Man må kunne servere en god kop kaffe og en dejlig kage. Eventuelt lidt let at spise og en kold øl. Men udover kortets betydning er møblementet afgørende. Folk vil gerne komme igen der hvor de sidder godt. Det er måske ikke det folk er allermest bevidste om, når de vælger hvilken café de vil besøge, men kroppen husker og man vil ubevidst søge tilbage til de steder hvor kroppen havde det godt. Derfor skal der selvfølgelig gode borde og stole til. 

Når man skal indrette en café kan det være en fordel, at anskaffe sig borde af mindre størrelse, så man nemt kan rykke rundt på bordene hvis man har mange små selskaber den ene dag og få men store den anden. Mange gange går folk på café to og to, og det er derfor ofte en fordel, at have mange borde der egner sig til to, så man kan have så mange kunder igennem på samme tid som muligt. Og her er et cafebord, som navnet også afslører, perfekt til formålet. Hos Zederkof.dk finder man et stort udvalg af caféborde og stole i alle afskygninger. Modellen Elfo er eksempelvis ret universel og passer til de fleste cafeer, mens modellen Provence gør sig godt i den lidt mere luksuriøse café. Vil man gerne have folk til at blive hængende, kan et spillebord være en sjov og effektiv måde at gøre det på. Se eksempelvis på modellen Play skak bord. Her kan gæsterne spille skak direkte på bordpladen hvis de har lyst.