Nyd et aktivt liv uden smerter

Den moderne smerteforskning har over de seneste år fået nyt liv og udvundet flere positive redskaber, der skal komme dem med kroniske smertetilstande til gode. Tidligere har man troet, at eksempelvis en diskusprolaps betød farvel til sport, arbejde og leg, men i dag ser fremtiden lysere ud.

En diskusprolaps kan skabe så store smerter, at det forhindrer den enkelte i at udføre selv de mindste hverdagsaktiviteter. Det er en tilstand, som man tidligere har set sig nødt til at operere, men i dag kommer langt de fleste sig – under de rigtige forudsætninger – helt uden operation.

Der findes forskellige tegn på diskusprolaps, som man kan holde øje med. Nogle tegn som du bør reagere på er, hvis du mister kontrol over vandladning eller afføring, uforklarlige føleforstyrrelser i kroppen eller har svært ved at gå.

Når vi har ondt, bevæger vi os anderledes end normalt, således at smerteniveauet er på sit laveste. Den nyeste forskning viser dog, at inaktivitet eller lignende degradering af ens aktivitetsniveau ikke er vejen frem.

Hjælp din krop

Kroppen har en naturlig helingsproces, der går i gang, hver gang vi slår os eller kommer til skade. Når du træner din krop, så bliver den stærkere, og du kan hjælpe din krops naturlige helingsproces ved at være bevidst om, hvad dine smerter betyder, og hvor de kommer fra.

Du kan selv få indflydelse på, hvor længe dine smerter skal vare. Det er ikke kun de biomekaniske elementer, der har betydning for, at du har ondt. Lad dig guide af dine symptomer frem for din diagnose.

Det er vigtigere, at du i det hele taget laver noget, end præcist hvad du laver. Derfor kan du med rette finde den aktivitetsform, der passer sig bedst ind i din genoptræningsplan. Bliv klogere allerede i dag.