Red liv lokalt med et hjertestarterskab

Når et hjertestop rammer, er det sekunderne der tæller. Når hjertet stopper med at slå, bliver der ikke tilført ilt til hjernen, og det kan give varige mén, hvis ikke der bliver ydet førstehjælp enten med hjerte-lunge-redning eller en hjertestarter. Med et hjertestarterskab kan du rykke hjælpen tættere på i dit lokalmiljø.

Hjertestop rammer flere tusinde danskere om året, og mange af dem rammer udenfor hospitalet, for eksempel i private hjem eller i offentligheden. Her kan der være langt til professionel hjælp, og derfor er det afgørende, at almindelige danskere kan hjælpe de borgere, der rammes.

Et af de bedste redskaber her er hjertestarteren. Det er en meget simpel og meget sikker maskine, der kan yde den nødvendige hjælp og benyttes af alle – også selvom man ikke har lært førstehjælp. Derfor kan man forebygge mange fatale hjertestop ved at sørge for, at der er hjertestartere i alle lokale samfund.

Når du sætter en hjertestarter op, har du et fundamentalt valg: Inde eller ude. Måske tænker du, at det er sikrest og mest holdbart at sætte hjertestarteren op indendørs, og derfor vælger du en lokal hotelreception eller måske en offentlig institution.

Problemet er bare, at hotellet og skolen har lukketider. Der sker også hjertestop om natten, og derfor bør du gøre din hjertestarter tilgængelig døgnet rundt.

Det kan heldigvis lade sig gøre med et hjertestarterskab.

Beskyt din hjertestarter og øg tilgængeligheden med et hjertestarterskab

Et hjertestarterskab er skabt til at beskytte hjertestarteren mod vind og vejr, så du skal ikke være bekymret for, om hjertestarteren tager skade. Derudover har de fleste skabe indbygget lys, som gør det lettere for folk at finde og identificere hjertestarteren, når det er mørkt.

Skabet er altså tilgængeligt for alle, og det øger synligheden – og dermed også sandsynligheden for, at din hjertestarter kommer til at redde liv.